Bach in the Street

Barn och ungdomsproduktionen Bach in the Street är en av vinnarna i den internationella tävlingen YAMawards (The Young Audiences Music Awards).

Vi är stolta vinnare av klassen Best Small Ensemble

Videos of winners

Bach in the Street i SVT:s Sverige!

Följ länken för att se reportaget av Mikael Nordlander och Daniel Holst. Programmet sändes första gången 190126.

Bach in the Street i Kulturnytt

Följ länken för att läsa Berit Nygrens reportage i Sveriges Radios Kulturnytt om Bach in the Street. Du kan också lyssna på inslaget.

Bach in the Street är snart på DANSENS HUS i Stockholm.
Offentliga föreställningar onsdag 20/2 19:00 och lördag 23/2 15:00 och 19:00 för skolor torsdag 21/2 13:00 UTSÅLT.  Klicka för mer info och köp av biljetter.

Vill du boka Bach in the street till din skola eller landstingsinstitution?

Föreställningen kan beställas med subvention i Stockholm via Länsmusiken, KULAN, Stockholms läns landsting. Vi finns också subventionerat i flera regioner Kultur Gävleborg, Malmö stad (fyra föreställningar i Kuben, Malmö Live 11 och 12 april) och kommer också i utbudet hos Estrad Norr, Musik i Syd m fl. Mer information inom kort.

Kulan arrangerar inspirationskväll med Bach in the Street för kulturkontakter i Stockholm stad den 21/2.

Vem är du? Var kommer du ifrån? Vart ska du?

English
English
  • Bach in the Street (BiS) är en musik- och dansföreställning med två av de främsta artisterna inom sina genrer.
  • BiS välkomnar olika och mycket breda publikgrupper.
  • Klassisk musik och street dans är huvudgenrer i denna lättillgängliga produktion med hip-hop beats och referenser till olika musikgenrer.
  • Svåra livsfrågor presenteras på ett närmast lättsamt sätt i berättelser om kulturella arv och tyngande minnen. Att fly och rotas i nytt jord, att växa via konst och kultur.
  • Föreställningen kan kombineras med diskussioner och workshops kring frågeställningarna Vem är du? Var kommer du ifrån? Vart ska du? Men också med praktiska workshops i musik, dans och kreativt skrivande.

Semmy Stahlhammer och Maele Sabuni har valt att bli artister, satsa på sitt livs passion och utbilda sig till professionella konstnärer. De är födda i Sverige, andra generationens invandrare, barn till flyktingar. Deras  föräldrar har flytt folkmord, krig och förstörelse.

Så här skriver recensenten Malin Palmqvist i Länstidningen Östersund: ”Musik och dans battlar med varandra men samarbetar också, musikens rytmer översätts i rörelsens rytmer, en liggande violinist vänder rummet på högkant. Hjärtslag blir rörelse.” …
”Jag tycker ofta att eftersamtal kan vara överflödiga, pratar sönder det upplevda. Men här är det inte så, samtalet tillför mycket.”
Läs hela recensionen
BOKNING:
Vargkatten Produktion har gjort föreställningen med stöd av Länsmusiken i Stockholm och Stockholms läns landsting. Den kan bokas för skolor genom subventionerat pris på Länsmusiken i Stockholm Den ingår också i Stockholms stads Kulan subvention vilket gör att priset kan rabatteras ännu mer efter en enkel ansökan..  Bach in the Street finns också för Skapande skola och hos danskonsulenten i Stockholm.

Läs mer
BACH OCH ARTISTERNA
BESTÄLL
SKAPANDE SKOLA & WORKSHOP
MKYABELA SABUNI – FLYKTING FRÅN KONGO
OM KONGO KINSHASA
KODNAMN FRISÖR AV SEMMY STAHLHAMMER
OM FÖRINTELSEN OCH POLEN UNDER 2:A VÄRLDSKRIGET (kommer inom kort)
LÄRARHANDLEDNING

SE TRAILER

Kontakt: vargkatten.produktion@gmail.com

Vem är du? Var kommer du ifrån? Vart ska du?
Här kan du lyssna beatet av Mario Perez Amigo:

I föreställningen kombineras klassisk musik med streetdance.

Artisterna: Den ene har judisk bakgrund och den andra kommer från Kongo. De har under uppväxten talat jiddisch, respektive swahili med sina föräldrar.

Efter föreställningen är det möjlighet till samtal.

Semmy Stahlhammer var under många år  förste violinist i hovkapellet, Maele Sabuni är en av våra mest framstående streetdansare. Han är också koreograf och känd från melodifestivalen.

BiS – Officiella premiär
Onsdag 18 april 2018 18:00 på Musikaliska – Nybrokajen 11, Stockholm i samverkan med Länsmusiken i Stockholm
Länk Musikaliska

 

BiS har turnerat för Estrad Norr och gjort flera föreställningar i Stockholms stad och län.


Tack för samarbete och stöd:
Stockholms läns landsting,
Länsmusiken i Stockholm,
Folkets hus Bagarmossen
Åsa folkhögskola
SENSUS Stockholm

Sedan premiären den 18 april  på Musikaliska i Stockholm har vi haft flera föreställningar i Stockholm och en för streetdansarna på Åsa folkhögskola.

7-14 april turnerade vi runt i fantastiska  Jämtland  för Estrad Norr. Vi gjorde succé och fick en helsida i länstidningen. Vi besökte skolor och hade tre offentliga föreställningar.

Flera gånger har vi nu fått vara med om ett fantastiskt fenomen: Svårflirtade ungdomar som de vuxna beskriver som stökiga sitter som trollbundna. Ljuvligt magiskt är det att sedan workshops och få dansa streetdance till Bach.

På FN dagen 2017  var vi på Kungsholmens skola. Det blev stående ovationer!

8 februari 2018 medverkade vi i Eskilstuna på Folk och Kultur, ett nytt, nationellt kulturpolitiskt konvent.

kulturproduktion