Bach och artisterna

Varför just Johann Sebastian Bach?

Bach var genom sin musik en motståndets mästare. Han fångade känslor och spelade kontrapunkter på beställning som fick folk att glömma allt. Och han retade gallfeber på kyrkan eftersom besökarna glömde vad som predikades inför musikens skönhet.

Författaren Georg Klein beskriver Bach som en motståndsman som genom sin konstnärliga kraft skapat förändringar.

I konsten kan vi människor mötas och öppna ögonen för helt nya vägar i livet.

 

 

 

 

Artisterna

Semmy Stahlhammer är förste konsertmästare på Kungliga Operan, lärare på musikhögskolan och grundare av Stahlhammer Klezmer Classic Trio. Han har spelat över hela världen och vunnit många priser bland annat i J.S. Bach International Violin Competition, Washington DC.

Maele ”Reeflex” Sabuni är dansare, koreograf och lärare på Balettakademien. Han är en av våra främsta battle-dansare och har uppträtt runt om i världen. Han är flerfaldigt prisbelönt till exempel Swedish Best dance Crew och Just Debout Scandinavia. Han var nyligen aktuell som dansare i melodifestivalen.

Semmy har skrivit boken Kodnamn frisör. Den handlar om hans far som under andra världskriget lyckades fly från ett arbetsläger och ansluta sig till polska partisaner. Men Polen var inte tryggt efter kriget. Genom att ansluta sig till Röda Armén lyckades han lämna Polen och så småningom komma till Sverige.

Maeles föräldrar flydde från krigets Kongo-Kinshasa till Sverige.

kulturproduktion