5768 visningar på YouTube

Anita Santesson och musikern/traditionsbäraren Ralf Novak Rosengren har skrivit ungdomsboken 5768 visningar på YouTube. Det är den första i en serie om Rosita av Resandefolket. Andra boken 9 liv  kom december 2021 och ytterligare fem böcker är planerade.

Vår bok finns i många skolor i Sverige. Författarna är ofta ute och berättar, spelar och ger workshops i skrivande. Vi ger dig den glömda historien om resandefolket och kan även ge handledning i hur undervisning på temat nationella minoriteter.

Böckerna finns inlästa av Lo Kauppi där ljudböcker brukar finnas.

Boken vann 2013 Podium och Le romani Nevimatas författartävling på temat Ung rom i dag.  2014 fick den Barnens romanpris 

Här kan du höra när barnjuryn diskuterar 5768 visningar på Youtube.

Recensioner

Det vinnande bidraget i Podiums och Le Romane Nevimatas ungdomsromantävling 2013 ”Att vara ung rom i dag” handlar om resandetjejen Rosita. Den är skriven av Ralf Novak Rosengren och Anita Santesson.  2014 vann boken Sveriges Radios Barnens romanpristävling
Lyssna på programmet där vinnaren koras.


 
Vill du ha en klassuppsättning kontakta oss här.

Lärarhandledning till böckerna hittar du här.

Möt författarna. De har bl a varit på turné i Halland 2017 och planerar nya besök på bibliotek, skolor och föreningar hösten 2021. Läs om deras turné i Halland 2017.