När djävulen kom till Bagarmossen

Jag är inte ensam om att upprepade gånger ha gett mitt privata nummer till en elev som inte har någonstans att ta vägen. Det finns mängder av hjältar i skolvärlden. Människor som arbetar hårt för att sprida kunskapens ljus i en värld som blir allt mörkare. Folk kliar sig i huvudet och undrar varför det går åt pipan med den svenska skolan. Lärare slår knut på sig själva i sina försök att hjälpa elever, men hur ska de kunna arbeta med kunskap då skolan blivit en psykosocial inrättning?

Ett samhälle behöver stödja initiativ, kunskapstörst och vilja.  Gör vi inte det sågar vi av grenen där vi sitter. Det gäller inte bara skolvärlden. Det gäller allt.

Alla dessa tankar snurrade i mitt huvud och när sedan en stor rödbrun katt flyttade in på Byälvsvägen och höga klackar började klappra på loftgången kastade sig berättelsen om gymnasielärarinnan som sluter ett förbund med djävulen över mig. Den krävde att få bli berättad.

Nu blir den det.

God läsning

Anita Santesson
2017-01-10

RECENSIONER OCH MEDIA
om boken och Anita Santesson

EVENEMANG
24 februari – Bagisfisken återuppstår
3 mars Samtal – Bagarmossen / Linje 17
3 mars – Releasefest
Anita Santessons nya roman
NÄR DJÄVULEN KOM TILL BAGARMOSSEN
är utgiven av Bucket List Books i januari 2017.

Ylva Svensson är gymnasielärare på en friskola. Dagligen kämpar hon för utsatta ungdomar mot det allt hårdare samhällsklimatet. En dag flyttar djävulen in i lägenheten bredvid och erbjuder sin hjälp. Det här är en modern Fausthistoria, som samhällskritiskt rör sig via myternas värld, till frågeställningar om människans natur.

Boken kan sägas tillhöra genren magisk realism och vänder sig främst till vuxna, men kan med fördel läsas av både ungdomar och äldre. Läs ett smakprov ur boken här.

När djävulen kom till Bagarmossen är Anita Santessons debutroman för vuxna. Läs förlagets presentation av författaren här.

Idén till romanen föddes ur den tid då Anita arbetade i skolvärlden. Den första versionen skrevs på Sören Bondesons skrivkurser. Anita började sedan på författarskolan i Lund och skrev där klart boken under handledning av Maria Küchen.

kulturproduktion