Klezmezz i Malmö

Offentliga arrangemang på Barnens Scen, Folkets Park Malmö
torsdag 24 oktober kl 19 och lördag 26 oktober kl 15 och kl 19:30

I Malmö och Skåne är det många ungdomar som medverkar i Klezmezz från kulturskolor, Musikhögskolan och fristående ungdomar. En del av dem spelar på BARNENS SCEN lördag den 26 oktober – kl 15 – fri entré. Även kvällens huvudartister Balkan Paradise Orchestra och Tummel medverkar. Dans med Heléne Don Lind.

Henrik Goldschmidt

Samtal och musik Barnens Scen
torsdag 24 oktober kl 19:00
fri entré

Reparera världen med musik
Henrik Chaim Goldschmidt
är solooboist i The Royal Danish Orchestra, världens äldsta orkester, initiativtagare till och ledare av The Middle East Peace Orchestra med musiker med judiska och arabiska rötter, skapare och ledare av Goldschmidts Akademi, en musikskola med gratis undervisning för barn i Nørrebro, Köpenhamns mest tätbefolkade stadsdel med många ekonomiskt svaga invånare och stora sociala problem. Tidigare i år kom en bok av Daniel Øhrstrøm: Manden der ville reparere verden med musik. Et portræt af Henrik Goldschmidt. Vi har bjudit in två gäster från Malmö att diskutera med Henrik Goldschmidt om att förena samhällsengagemang med konstnärligt skapande.
I samtalet deltar, Lucia Goenaga flöjtpedagog El Sistema, Kroksbäck och även forskare. Carmel HaCohen utbildad musiker, socialarbetare, har arbetat med utbildning av ungdomar i fängelser (medverkar på engelska – vi tolkar vid behov)
Musikinslag med Henrik Goldschmidt och ungdomar.

Heléne Don Lind Foto: Peter Bothén

Dansa till Klezmermusik med Heléne Don Lind
lördag 26 oktober kl 12:30

Danscentrum, Kulturhuset Mazetti – Bergsgatan 29
Anmälan: vargkatten.produktion@gmail.com

Klezmezz för alla Musik och Dans
Barnens Scen lördag 26 oktober kl 15:00 – fri entré

Ungdomar från Kulturskolor, Musikhögskolan …
Smakprov från kvällens konsert Balkan Paradise Orchestra och Tummel

Konsert och dans
Barnens Scen lördag 26 oktober kl 19:30Biljetter

Balkan Paradise Orchestra

Tummel

Gäster

Arrangörer Svenska Klezmerföreningen, Vargkatten Produktion och Skåneyouth Folk i samarbete med och stöd från Barnens scen, Musikhögskolan i Malmö, Musikverket, Kulturrådet, Malmö stad, Mix Musik, Kulturskolan i Malmö och i flera kommuner i Skåne, Judiska församlingen i Malmö, Katz stiftelse m. fl.