5768 visningar på YouTube

 • 5768 visningarVinnaren av Sveriges Radios Barnens Romanpris 2014.
 • Vinnaren i Podiums och Le Romane Nevimatas skrivartävling Att vara ung rom i dag 2013.
 • Att sjunga är det bästa Rosita vet! Men det är mest något hon drömmer om. I vanliga fall försöker hon att inte synas, no rx inte höras, inte märkas i skolan. Hon hör till de resande, ett folk som enligt vissa inte finns alls och som enligt andra inte är värt något. Inte lätt att stå ut i skolan då!
  Trots att det finns mycket som står i vägen blir det som först verkar vara en dröm sann: Rosita repar med Lena och Nattie deras egen låt till talangjakten. Härligt att få sjunga! Men är de tillräckligt bra?
 • … en ovanligt angelägen ungdomsbok.
  Lotta Olsson, DN
 • … en intressant, viktig och framför allt driven roman som man inte gärna lägger ifrån sig.
  Åsa Warnqvist, SvD
 • … medryckande och sympatisk roman som på ett skickligt sätt flätar ihop högstadietidens kändisdrömmar med ett socialt och politiskt budskap. … en nyttig inblick i hur traumat från generationer av rasism och förföljelse kan lägga sig som en skugga över en tonårings uppväxtmiljö.
  Jens Liljestrand, Expressen

Hela Halland läser

Anita Santesson och Ralf Novak Rosengren har turnerat med sin succébok 5768 visningar på youtube i Halland 14-18 mars 2017

AnitaSRalfNR_Varberg170314-g

 

Turnén ingick i Hela Halland läser och uppmärksammades av flera media Hallandsposten, Radio Halland och Sveriges Television Halland

Läs mer
Om boken – priser – författarna
Recensioner
Skolprogram