Notiser

Min Klezmer Med Annika Jessen

foto Andreas Paulsson

ANNIKA JESSEN

Istället för jam
Tisdag 14 september kl 18.00


Interaktivt samtal / föredrag / låtutlärning

Annika Jessen är en av den svenska klezmerscenens mest uttrycksfulla artister. Hon är verksam i två klezmerband – Tummel och Kv Arken. Till vardags är hon lärare på Malmö kulturskola. Lär känna Annika och hennes band Kv Arken som precis släppt en skiva genom att lyssna på P1 Kultur från 21 maj. Här deltar hon först i ett samtal om blåsmusikens svårighet att rekrytera ungdomar och sedan i ett samtal om Kv Arkens nya skiva, Frekvens. Annikas band Kv Arken bildades efter ett initiativ från oss i Klezmerföreningen och Vargkatten till festivalen Klezmer Queens med nästan bara kvinnor på scenen. Det blir också gästspel i Stockholm med Kv Arken, konsert på Stallet lördag 20 november och föreställningar för skolor med Anne Franks dagbok tillsammans med skådespelaren Josefin Iziamo torsdag 18 och fredag 19 november. Läs mer – på Kulan
På min klezmer berättar Annika om sin väg in i klezmergenren och lär också ut en låt. Länk till låten kommer här inom kort.

Anmälan till MIN KLEZMER med ANNIKA JESSEN 14 september

Peter Bothén Min KlEzmer!

Tisdag 25 maj kl 18.00

Han spelar för själen! Missa inte;

Istället för jam med Peter Bothén
Tisdag 25 maj kl 18.00

Interaktivt samtal / föredrag / låtutlärning

Peter Bothén foto Kasia Syty

“Jag blev helt betagen i klezmer–musik när jag hörde det amerikanska bandet Klezmorim på Falun Folkmusik Festival 1986. Blandningen av melankoli, det vilda och spontana drabbade mig direkt. Några år senare mötte jag Nisse och Andreas från teater–gruppen Jordcirkus och det dröjde inte länge till vi bildade Sabbath Hela Veckan som 2019 firade 30 år som band.
Klezmer är för mig mer en känsla än teknik och ornament. I musiken känner jag mig hemma!”

Länk till låten som du kan spela med Peter.

Arrangemanget är ett samarbete med Paideia folkhögskola.
Anmäl dig senast 24 maj KLICKA på denna länk

NY Länk tryck här! MIN KLEZMER 4 Maj KL 18 MED HELÉNE DON LIND

KLEZMER 2021

VI GER INTE UPP!
När vi inte kan träffas för att spela och dansa tillsammans håller vi kontakt med webbsända konserter och jam/seminarier – MIN KLEZMER.

Istället för jam
Tisdag 4 maj kl 18

Heléne Don Lind lär ut dans till klezmer i Kungsträdgården Foto Peter Bothén

MIN KLEZMER
HELÉNE DON LIND
Samtal – Föredrag – Dans

Heléne är en av de främsta pedagogerna inom dans till klezmermusik i Sverige. Hon är också artist och turnérar med musik och dansföreställningar för barn och ungdomar. Heléne är lärare på Paideia folkhögskolas kurs: Dans i judisk tradition. Hon har uppfört, koreograferat och undervisat judiska och israeliska danser sedan 80-talet. Heléne är även artist, har uppträtt på många konserter med dansframträdanden och instruktioner på Stallet, Världens musik.https://www.youtube.com/embed/drMKlm1FDW4?feature=oembed

Heléne kommer att berätta om hur hon kom in i klezmergenren, spela musik och dans med några av sina förebilder och inspirationskällor, lära ut en dans du kan pröva hemma och ska försöka besvara alla dina frågor.

Anmäl dig senast 3 maj på denna länk
senast 4 maj får du länk till videosamtalet på Google meet.

KOM MED I DANSEN. Ställ gärna din dator i ögonhöjd
så blir det lättare att följa med i dansen som Heléne lär ut.

Samarrangemang med Paideia Folkhögskola

vi är själva Överraskade …

Allt sker av en särskild händelse. Orsak och verkan kan ibland te sig på de märkligaste sätt. Vi hade inte tänkt det men Vargkatten ylade i natten och lade ett gyllene gyllene ägg vid sina tassar. Nästa morgon, lagom till kaffet kläcktes det och Vargkattens bokförlag var fött.

VARGKATTEN BOKFÖRLAG

Istället för JAM
tisdag 16 mars kl 18.00
Interaktivt samtal / föredrag / låtutlärning

Vi driver serien i samarbete med Paideia folkhögskola.
För att få länken för kvällen behöver du registrera dig via denna länk
med din e-postadress och ditt telefonnummer.Obs, länken kommer att fungera från 1/3-21

Foto Peter Bothén

MIN KLEZMER
SEMMY STAHLHAMMER

Istället för JAM
tisdag 16 mars kl 18.00
Interaktivt samtal / föredrag / låtutlärning

Semmy Stahlhammer är född in i Klezmermusiken.

Hans farfar hade frisersalong i Polen innan 2:a världskriget och där hängde instrument på väggarna. Hela familjen musicerade och drev också en dansskola. Klezmerlåtarna var en del av en bredare repertoar med tidens dans- och populärmusik.

Semmy blev känd som underbarn på fiol var på TV i Hylands Hörna. Han är specialist på Bachs solomusik och har haft en lång karriär på Kgl Operan där han också varit förste konsertmästare.

Han leder Stahlhammar Klezmer Classic med Isabel Blommé och Miriam Oldenburg. www.stahlhammerklezmer.se.

Under Min Klezmer berättar Semmy om sin och sin pappas klezmermusik, spelar några favoritlåtar. Anmälan för att få länk till arrangemanget görs till Paideia folkhögskola.