När djävulen kom till Bagarmossen

KÖP BOKEN HÄR!

#presenttilllärare

Jag är inte ensam om att upprepade gånger ha gett mitt privata nummer till en elev som inte har någonstans att ta vägen. Det finns mängder av hjältar i skolvärlden. Människor som arbetar hårt för att sprida kunskapens ljus i en värld som blir allt mörkare. Lärare slår knut på sig själva i sina försök att hjälpa elever, men hur ska de kunna arbeta med kunskap då så många unga mår så dåligt?

När djävulen kom till Bagarmossen är berättelsen om gymnasielärarinnan som sluter ett förbund med djävulen. Berättelsen låg och tickade då jag började arbeta som lärare. Efter tolv år i skolvärlden ställde den sig framför mig och krävde att få bli berättad. Den första versionen skrevs på Sören Bondesons skrivkurser. Sedan började jag på författarskolan i Lund och skrev där klart boken under handledning av Maria Küchen.

Anita Santesson 2017

”Samtidigt som jag njuter av att läsa magisk realism så ryser jag, eftersom jag känner undergången i historien närma sig allt mer. Det är definitivt en annorlunda läsupplevelse. Det är som att läsa en saga för vuxna.” Boktokig

.. Visserligen bor jag inte Bagarmossen, men i en liknande söderförort till Stockholm, och jag läser med stor igenkänning om tunnelbanevardagen, bekymren för ungdomarna … Den sortens miljöer är inte så vanliga i litteraturen. (Lotta Olsson DN 170318)

När djävulen kom till Bagarmossen omslag Jonas Rahm