Författarbesök

Nu när det äntligen går att vara ute igen har vi åter börjat med författarbesök. Under våren 2022 gjorde vi en fantastiskt turné i Malmö efter en inbjudan från Lindängens bibliotek. Lindängen är ett av de bibliotek som är romska läseambassadörer. De gav oss möjligheten att träffa många ungdomar som dessutom fick vår bok.

Lindängens projekt var unikt eftersom det var uppsökande. Många barn som annars inte skulle ha mött biblioteket och dess möjligheter fick nu en helt ny väg in. Piroska Bakran som var initiativtagare var också på plats och informerade om bibliotekets romska familjedagar. Det blev en vecka av fantastiska möten, tårar och elever som vågade sträcka på sig och blev stärkta i sin romska identitet.

En sak till:

Vi får just nu många frågor om hämnd och hederskultur. Och ja, det är en av de saker vi talar om under vårt författarbesök.

Vill du att vi ska komma till er? Kontakta oss på vargkatten.produktion@gmail.com

Läs mer här! ( folder om författarna och författarbesöken)

Du kan läsa mer om turnén på minoritet.se ( intervju)

och mer här om böckerna 9 liv och 5768 visningar på Youtube ( om böckerna)

Foto: Athina Strataki. Bokprat på stadsbiblioteket i Halmstad. Ralf spelar romanifolkets visa. Snart blir det workshop i skrivande.