Min Klezmer Med Annika Jessen

foto Andreas Paulsson

ANNIKA JESSEN

Istället för jam
Tisdag 14 september kl 18.00


Interaktivt samtal / föredrag / låtutlärning

Annika Jessen är en av den svenska klezmerscenens mest uttrycksfulla artister. Hon är verksam i två klezmerband – Tummel och Kv Arken. Till vardags är hon lärare på Malmö kulturskola. Lär känna Annika och hennes band Kv Arken som precis släppt en skiva genom att lyssna på P1 Kultur från 21 maj. Här deltar hon först i ett samtal om blåsmusikens svårighet att rekrytera ungdomar och sedan i ett samtal om Kv Arkens nya skiva, Frekvens. Annikas band Kv Arken bildades efter ett initiativ från oss i Klezmerföreningen och Vargkatten till festivalen Klezmer Queens med nästan bara kvinnor på scenen. Det blir också gästspel i Stockholm med Kv Arken, konsert på Stallet lördag 20 november och föreställningar för skolor med Anne Franks dagbok tillsammans med skådespelaren Josefin Iziamo torsdag 18 och fredag 19 november. Läs mer – på Kulan
På min klezmer berättar Annika om sin väg in i klezmergenren och lär också ut en låt. Länk till låten kommer här inom kort.

Anmälan till MIN KLEZMER med ANNIKA JESSEN 14 september